Ergoline Zonnebanken licht therapie

Zonlicht is essentieel voor onze gezondheid, mits verantwoord benut

Zonnebank Utrecht2

Moderne Ergoline 1100s en 660TP zonnebanken met nieuwe lampen! En voordelige tarieven!

Voor een mooi kleurtje, ontspannen zonnen en een professionele huidanalyse moet je bij de zonnebank Utrecht van ZEN ZON ZEE zijn. Onze Ergoline zonnebanken zijn na online reservering alle dagen (behalve dinsdagen) dagen geopend van 10.30 uur tot 18.15 uur.

 

Reserveer online en geniet van een voordelig tarief. Zonnen voor 11,50 euro op de Ergoline 600 TP of 12,50 euro op de Ergoline 1100S (maximaal 20 minuten). 

 

 

Veel gestelde vragen Ergoline Zonnnebanken 

 

ZEN ZON ZEE is geopend na online reservering. Zie deze de button 'Book Appointment' onder aan elke pagina van deze website. Voor de zonnebanken kun je sinds kort ook weer spontaan binnenlopen, zonder reservering.

 

ZEN ZON ZEE is dagelijks, 6 dagen per week geopend op afspraak van 10.30 uur tot 18.00 uur. Op dinsdagen zijn wij gesloten. 

 

WIj hebben twee goede Ergoline zonnebanken, die je online kunt reserveren. De Ergoline 1100s en de Ergoline 660S Twin Power zonnebank. De Ergoline 660S Twin Power zonnebank is een gemiddeld krachtige zonnebank en de Ergoline 1100s is een krachtige zonnebank. De Ergoline 660S zonnebank is vaak last-minute nog online te reserveren. Als je drie minuten extra onder de Ergoline 660TP gaat, is het effect hetzelfde als de Ergoline 1100s. Technisch is het verschil tussen deze twee zonnebanken slechts 3 lampen boven en onder. 

 

De twee zonnebanken zijn alleen online te reserveren, niet telefonisch. Vanwege de vele vragen zijn wij telefonisch lastig bereikbaar. Per email info@zenzonzee.nl zijn wij goed bereikbaar.

 

Voor annulering van gemaakte afspraken, kun je een email sturen aan info@zenzonzee.nl

 

Parkeren kun je in de straat en directe omgeving. Er is betaald parkeren, behalve op zondag. Per OV zijn wij zeer goed te bereiken.

 

Betalingen gaan alleen via Pin in de zaak. Wij beschikken niet over een kassa en wij nemen geen cash geld aan.

 

Voor overige vragen, kun je een email sturen aan info@zenzonzee.nl

 

 

 

 

 

Immuunsysteem en spieren

Vitamine D wordt voornamelijk onder invloed van zonlicht in de huid aangemaakt. Er is sterk bewijs dat vitamine D een rol speelt in het immuunsysteem, oftewel de weerstand. De omzetting naar de actieve vorm van vitamine D in de witte bloedcellen zorgt voor zogenaamde ‘cellulaire immuniteit’. Dit proces wordt in werking gezet door het stimuleren van de productie van een antimicrobieel eiwit, dat bacteriën onschadelijk maakt. Hierdoor kan voorkomen worden dat men ziek wordt.

 

Vitamine D zorgt samen met calcium voor sterke botten. De actieve vorm van vitamine D beïnvloedt de spierfunctie. Een tekort kan gepaard gaan met spierzwakte en spierkrampen. Voldoende vitamine D in het lichaam zorgt tevens voor een beter evenwichtsgevoel, waardoor het risico op vallen kleiner is.

Hersenfunctie en diabetes

Meerdere studies laten verbanden zien tussen een lagere vitamine D-status en cognitieve achteruitgang. Een onderzoek liet zien dat een vitamine D-tekort het serotonine gehalte kan verlagen. Een serotonine tekort wordt in verband gebracht met het ontstaan van verschillende vormen van depressie.

 

Opmerkelijk is dat diabetes type 1 het meest voorkomt in Scandinavische landen en het minst in de zuidelijke landen. Het lijkt er op dat hoe minder zonlicht en dus hoe minder vitamine D-aanmaak, hoe groter dan kans op het ontwikkelen van diabetes type 1.

 

PREVENTIEVE WERKING

Door de regulering van de celdifferentiatie en celproliferatie heeft vitamine D een preventief effect op kanker. Verschillende soorten kanker beginnen met een ontsteking en vitamine D speelt een rol bij het remmen van ontstekingen. Het KWF heeft groot onderzoek gedaan naar vitamine D. Een van de belangrijkste conclusies is dat vitamine D colonkanker mogelijk kan voorkomen. Meerdere onderzoeken tonen verbanden aan tussen vitamine D en het ontstaan op o.a. prostaat-, borst- en colonkanker.

 

Oftewel, reden genoeg om onze zonnebank Utrecht te bezoeken!

Ergoline zonnebanken

ZEN ZON ZEE beschikt over twee zonnebanken. Je kunt gebruik maken van de Ergoline 1100S (een zeer krachtige zonnebank) of zonnen op de Ergoline 600S Twin Power (gemiddeld krachtig). 

 

Wij maken gebruik van een huidcamera die je huid 50x vergroot. De analyse omvat de huidtextuur, pigmentatie, huidhelderheid, talg, rimpels en poriën. Daarnaast bieden wij een huidtype analyse met behulp van een wetenschappenlijke verantwoorde vragenlijst. Hiermee kunnen wij exact bepalen welke zonnebank en het aantal minuten zonnen perfect bij je past.

 

Een uniek concept bij onze zonnebank Utrecht!

zonnebank Utrecht