Ergoline Zonnebanken licht therapie

Zonlicht is essentieel voor onze gezondheid, mits verantwoord benut

Zonnebank Utrecht2

Tijdens de zomer avonden zeer voordelig zonnen!

Voor een mooi kleurtje, ontspannen zonnen en een professionele huidanalyse moet je bij de zonnebank Utrecht van ZEN ZON ZEE zijn. Vanaf nu zijn onze Ergoline zonnebanken voor geregistreerde klanten alle dagen geopend van 10.00 uur tot 23.00 uur.

 

Registreer je eenmalig als klant en geniet van een heel voordelig tarief. Dagelijks tussen 18.00 uur en 23.00 uur, zonnen voor 8 euro op de Ergoline 600 TP of 9 euro op de Ergoline 1100S (maximaal 20 minuten). Overdag tot 18.00 uur gelden onze reguliere tarieven van 10 (600 TP) respectievelijk 11 euro (1100S).

 

Werking en uitleg

 

ZEN ZON ZEE is jouw zonnebank Utrecht, met een hypermoderne en volledig geautomatiseerde zonnestudio. Van maandag t/m zaterdag zijn wij

overdag aanwezig tijdens bemande uren. In de avonden en op zon- en feestdagen zijn wij als onbemande zonnestudio geopend voor geregistreerde klanten. De nieuwste en zeer gebruiksvriendelijke techniek, zorgt ervoor dat je eenvoudig zelf

kunt zonnen.

 

Wil jij ook genieten van een zeer goed zonnebank resultaat en comfort, dan kun je je tijdens de bemande uren

registreren als nieuwe klant. Een van onze medewerkers, zal middels een wetenschappelijk verantwoorde huidanalyse je huidtype en zonneprofiel bepalen. Na registratie ontvang je een persoonlijke elektronische sleutelhanger, waarmee

je toegang tot het pand kunt krijgen.

 

 

HOE WERKT DE TOEGANGSCONTROLE?

Als geregistreerde klant houd je je elektronische sleutelhanger voor de sensor van de toegangscontrole in het entree portaal. Zodra je gegevens zijn opgehaald, krijg je een groen signaal en kun je de binnendeur openen. Voor de veiligheid is er dus een strikte toegangscontrole en zijn de openbare ruimten voorzien van camera’s.

 

 

HOE START je eEN ZONNEBANK?

Op de centrale computer in het pand, houd je je sleutelhanger voor de sensor. Het  touchscreen scherm geeft je een duidelijk overzicht van de beschikbare zonnebanken, je saldo en persoonlijk zonneprofiel. Zodra je een zonnebank hebt geselecteerd kies je in het volgende scherm het aantal minuten dat je wilt zonnen.

 

Druk op "OK", en daarna op "Start" om de zonnebank te activeren. De zonnebank zal automatisch starten na 3 minuten. Ben je sneller klaar met de voorbereidingen, dan kun je de zonnebank meteen starten via de "Start" toets op de zonnebank.

 

Voor gegarandeerd hygiënisch zonnen graag voor- en na het gebruik, de zonnebank goed reinigen met behulp van het reinigingsmiddel en schoonmaak papier uit de dispenser. Deponeer het gebruikte papier in de afvalbak bij het verlaten van de zonnebank cabine.

 

 

HOE KAN IK mijn saldo opwaarderen?

 

Je kunt je saldo op elk moment opwaarderen, houd daartoe je sleutelhanger voor de sensor op de centrale computer. Zodra je gegevens zijn opgehaald krijg je linksonder de mogelijkheid om je saldo te verhogen. Druk op de knop “Druk hier om geld toe te voegen” om het betaalscherm te openen. Kies linksboven voor de optie Bancontact. Met behulp van de pin automaat kun je het gewenst bedrag pinnen. Na een succesvolle betaling zal het nieuwe saldo meteen op je account verschijnen.

Druk dan op de knop “OK” om terug te keren naar het welkom scherm en een zonnebank sessie te starten of druk op “Stop” om het systeem te verlaten.

 

Heb je tijdens de onbemande uren vragen of opmerkingen, dan kun je een medewerker bellen voor support.

 

 

Immuunsysteem en spieren

Vitamine D wordt voornamelijk onder invloed van zonlicht in de huid aangemaakt. Er is sterk bewijs dat vitamine D een rol speelt in het immuunsysteem, oftewel de weerstand. De omzetting naar de actieve vorm van vitamine D in de witte bloedcellen zorgt voor zogenaamde ‘cellulaire immuniteit’. Dit proces wordt in werking gezet door het stimuleren van de productie van een antimicrobieel eiwit, dat bacteriën onschadelijk maakt. Hierdoor kan voorkomen worden dat men ziek wordt.

 

Vitamine D zorgt samen met calcium voor sterke botten. De actieve vorm van vitamine D beïnvloedt de spierfunctie. Een tekort kan gepaard gaan met spierzwakte en spierkrampen. Voldoende vitamine D in het lichaam zorgt tevens voor een beter evenwichtsgevoel, waardoor het risico op vallen kleiner is.

Hersenfunctie en diabetes

Meerdere studies laten verbanden zien tussen een lagere vitamine D-status en cognitieve achteruitgang. Een onderzoek liet zien dat een vitamine D-tekort het serotonine gehalte kan verlagen. Een serotonine tekort wordt in verband gebracht met het ontstaan van verschillende vormen van depressie.

 

Opmerkelijk is dat diabetes type 1 het meest voorkomt in Scandinavische landen en het minst in de zuidelijke landen. Het lijkt er op dat hoe minder zonlicht en dus hoe minder vitamine D-aanmaak, hoe groter dan kans op het ontwikkelen van diabetes type 1.

 

PREVENTIEVE WERKING

Door de regulering van de celdifferentiatie en celproliferatie heeft vitamine D een preventief effect op kanker. Verschillende soorten kanker beginnen met een ontsteking en vitamine D speelt een rol bij het remmen van ontstekingen. Het KWF heeft groot onderzoek gedaan naar vitamine D. Een van de belangrijkste conclusies is dat vitamine D colonkanker mogelijk kan voorkomen. Meerdere onderzoeken tonen verbanden aan tussen vitamine D en het ontstaan op o.a. prostaat-, borst- en colonkanker.

 

Oftewel, reden genoeg om onze zonnebank Utrecht te bezoeken!

Ergoline zonnebanken

ZEN ZON ZEE beschikt over twee zonnebanken. Je kunt gebruik maken van de Ergoline 1100S (een zeer krachtige zonnebank) of zonnen op de Ergoline 600S Twin Power (gemiddeld krachtig). 

 

Wij maken gebruik van een huidcamera die je huid 50x vergroot. De analyse omvat de huidtextuur, pigmentatie, huidhelderheid, talg, rimpels en poriën. Daarnaast bieden wij een huidtype analyse met behulp van een wetenschappenlijke verantwoorde vragenlijst. Hiermee kunnen wij exact bepalen welke zonnebank en het aantal minuten zonnen perfect bij je past.

 

Een uniek concept bij onze zonnebank Utrecht!

zonnebank Utrecht