Floaten in de Dreampod

Drijven in een heerlijk warm zoutwater bad


Floaten

ZEN ZON ZEE biedt de floating primeur in Nederland!

 

Als eerste en enige in ons land beschikken wij over de Dreampod. In onze optiek de mooiste, meest comfortabele, veiligste en het zout waterbad met de beste hygiëne ter wereld. Door de nieuwste technologie, wordt het Magnesiumzout continue (dag en nacht) gereinigd, gesteriliseerd, gefilterd en verwarmd. Elke dag wordt het bovendien ververst. Het is wel tien keer zouter dan de Dode zee en er kan geen enkele bacterie, virus of schimmel in overleven.

 

De Dreampod staat in een aparte ruimte met maximale privacy. Volgens vele enthousiaste gebruikers de meest ultieme vorm van ontspanning.

 

De Dreampod werkt met EPSOM- of Magnesiumzout. Dit zout zorgt niet alleen voor de gewichtloosheid maar is ook nog eens heel goed en zacht voor je huid en haar.

 

 

Het ontwerp van de Dreampod biedt een een prikkelarme omgeving.  Een heerlijk privé moment om ultiem te genieten en te ontspannen.

 

Floaten in de Dreampod; ultieme ontspanning in kristalhelder en steriel water, waarin geen enkele bacterie of virus kan overleven.

 

Terug naar de oorsprong

Een Float sessie van een uur staat gelijk aan 2 a 3 uur slaap. Er is geen besef van tijd en er zijn geen prikkels van buitenaf.

 

Je drijft in een magnesium zoutbad dat qua warmte gelijk is aan de lichaamstemperatuur. Na een half uur weten je hersenen niet meer waar je ledematen beginnen en eindigen.

 

Doordat je geheel gewichtloos bent en lijkt te zweven in het luchtledige kan het lichaam volledig tot ontspanning komen. Al je spieren ontspannen op natuurlijke wijze. Je bent alleen met je gedachten die je ook langzaam kunt loslaten omdat je volledig afgesloten bent van de buitenwereld.

 

Als metafoor; terug naar de oorsprong.

 

 

 

Reserveren floaten

Een Float sessie is altijd op reservering via deze website (menu Reserveringen). Ons deskundige personeel begeleid het Floaten persoonlijk. Inclusief douchen voor- en na, duurt de sessie circa 70 minuten (werkelijk Floaten 60 minuten) of 100 minuten (werkelijk Floaten 90 minuten). 

 

Om je lichaam en geest optimaal te laten wennen aan deze ultieme ontspanning, wordt aanbevolen om twee of drie Floating sessies te plannen. Bijvoorbeeld wekelijks.

 VAN “DOEN” NAAR “ZIJN” …

 

Door de drukte van onze huidige maatschappij zijn ons lichaam en geest in een constante staat van paraatheid en alertheid. We staan altijd ‘aan’. Het kan soms lastig zijn het drukke ‘doen’ even te laten voor wat het is en om te schakelen naar een meer ontspannen staat van ‘zijn’. Terwijl deze staat juist zo belangrijk is voor het zelfhelend vermogen van ons lichaam en het tot rust komen van onze geest.

 

STILTE & GEWICHTLOOSHEID ….

 

Deze heilzame staat van zijn wordt het makkelijkst bereikt wanneer zowel hersenactiviteit als beweging van het lichaam zo veel mogelijk gereduceerd worden. Tijdens een floating sessie gebeurt precies dit. Door de prikkelarme omgeving komen al je zintuigen (zicht, gehoor, tast en reuk) volledig tot rust. Ook zorgt de hoge hoeveelheid Magnesiumzout, dat je lichaam moeiteloos blijft drijven en creëert zo een gevoel van gewichtloosheid. Dit zout zorgt niet alleen voor de gewichtloosheid maar is ook nog eens heel goed voor de huid. Door de lichaamstemperatuur van het zoutwater zal de sensatie van water op huid vervagen en kan het zelfs voelen alsof de grenzen van je lichaam oplossen in de ruimte om je heen.

 

FYSIEK LOSLATEN …

 

Floaten creëert hiermee de perfecte omgeving voor het lichaam om de dagelijkse stress en spanning los te laten. Het zenuwstelsel kan zich ontspannen en het lichaam zal van de “fight or flight” modus omschakelen naar een staat van ontspanning en zelfhelend vermogen. Dit brengt de bloeddruk en hartslag op een natuurlijke wijze omlaag, brengt het verteringssysteem en de hormonen in balans en laat endorfinen vrij komen die een algeheel gevoel van kalmte en welbevinden stimuleren. Een Float sessie van een uur staat gelijk aan 2 a 3 uur slaap.

 

MENTAAL LOSLATEN …

 

Vervolgens staat de verstilling toe dat de geest af drijft tot jouw diepst mogelijke staat van ontspanning. Floaten kan de hersenactiviteit terug brengen naar zogenaamde theta golven – welke normaal alleen ervaren worden in diepe meditatie. In deze staat gaat een verhoogd bewustzijn gepaard met een diep gevoel van ontspanning. Floaten heeft niet alleen effect op het bewustzijn tijdens de sessie, maar kan op den duur ook meer mindfulness in het dagelijks leven met zich mee brengen.

 

MEDISCHE HERSTEL...

 

Floaten heeft een positieve invloed op verschillende medische klachten. Bij mensen met reuma, MS en Fybromyalgie vermindert floating de pijnklachten. Ook zorgt het voor sneller herstel bij hersenschuddingen en Whiplash. Bij huidziekten zoals Psoriasis is het Epsomzout zeer goed doordat het Epsomzout een reinigende werking heeft op de huid.