Himalaya zout sauna

Vrouw in de hymalaya zoutsauna in Utrecht

Beleef de ioniserende werking van de zoutkristallen in een heerlijke privé sauna


natuurlijke omgeving

Het gevoel van welbehagen en onze fysische capaciteiten hangt voor een belangrijk deel af van de lucht die ons omgeeft en die we inademen. De lucht bestaat uit meerdere elektrisch geladen deeltjes, positieve en negatieve ionen. De kwaliteit hangt af van de lading en concentratie aan ionen.

 

Door de aanwezigheid van elektrische apparaten, draadloze apparatuur, computers en andere elementen, wordt het natuurlijk elektrisch evenwicht van de lucht verstoord.

Herstel van Evenwicht

Verschillende studies hebben aangetoond dat een tekort aan negatieve ionen in de lucht aan de basis kan liggen van o.a. versnelde vermoeidheid, gebrek aan concentratie, slaapstoornissen, futloosheid, prikkelbaarheid, migraine of gewoon het gebrek aan een "goed gevoel."

 

Het zout in een zoutsauna herstelt het evenwicht door het uitstralen van negatieve ionen. Zij bezorgen de lucht dat typisch verkwikkend gevoel dat men ervaart bij het inademen van zee- of berglucht.

Vitale bouwstenen

Het zout uit de Himalaya bevat alle mineralen en sporenelementen uit de

natuur in de juiste verhoudingen en in de perfecte structuur. Het is een

overblijfsel van de oer oceanen, ontstaan door verdamping van deze zeeën. Dit zogenaamde Haliet is fysiologisch onmisbaar voor het lichaam; er ontstaan geen gedachten, geen emoties, geen activiteit zonder zout. Zout bindt de geest met het lichaam.

 

Zout werkt alleen als het door het lichaam kan worden  opgenomen. Keukenzout (NaCl) is een chemische stof die niet goed wordt opgenomen, maar eerder het lichaam belast. 

 

Haliet is volkomen natuurzuiver. Het heeft al zijn oorspronkelijke elementen behouden en is volledig door ons lichaam opneembaar. Het bevat 84 vitale bouwstenen in de vorm van oorspronkelijke mineralen en sporenelementen. Het samenspel van water, zout en mineralen vormt de basis van onze gezondheid. Himalaya zout is met zijn rijkdom aan elementen een elixer dat door de natuur zelf is samengesteld