Shiatsu massage stoel

Shiatsu massage Utrecht

TopCombinatie

Geniet van diepe ontspanning tijdens een Japanse Shiatsu massage. Wij beschikken over de Rolls-Royce onder de massagestoelen, die volledig interactief is. De reactie van je lichaam en geest op de massage wordt gemeten, middels je hartslag en vochtgehalte op de huid. De stoel pas zich daar automatisch op aan voor een optimale massage ervaring. Gecombineerd met heerlijke relax muziek.

 

Introductie Shiatsu

De Shiatsu massage is meer dan een gewone massage. Shiatsu betekent letterlijk in het Japans vingerdruk. Shiatsu is een preventieve behandelmethode die bestaat uit het toepassen van druk op specifieke punten van het lichaam (tsubo's) die de neiging heeft stress en vermoeidheid op te slaan. Druk op deze punten  bevordert de vitaliteit, verlicht vermoeidheid en stimuleert het natuurlijke zelfhelende vermogen. Daarnaast geeft Shiatsu de warmte van een zorgzame aanraking.

 

 

Shiatsu behandeling

De oorsprong van Shiatsu ligt in de traditionele Chinese geneeskunde.

De oude Chinezen ontwikkelden een systeem om te diagnosticeren en te behandelen op basis van bijna 700 punten op het lichaam die door de energiestroom via de meridianen met elkaar verbonden zijn. Boeddhistische monniken brachten deze kennis 

vervolgens naar Japan in de zesde eeuw. In de eeuwen daarna  incorporeerden de beoefenaars van de traditionele Japanse massage, deze kennis in hun techniek.

 

Rond 1920 introduceerde Japanner Tokujiro Namikoshi, Shiatsu als een therapeutisch systeem geïntegreerd met de kennis van moderne anatomie en fysiologie. De tsubo´s corresponderen met spieren, botten, bloedvaten, zenuwen, lymfevaten en endocriene klieren. Druktoepassing op deze punten stimuleert niet alleen de huid en verlicht spierstijfheid, maar reguleert eveneens het zenuwstelsel, bevordert de spijsvertering en stimuleert de bloed- en lymfecirculatie en activeert daarmee het natuurlijke herstellende vermogen van het lichaam.