Shiatsu massage en Brainlight

Shiatsu massage Utrecht

herstellend vermogen en diepe ontspanning

Shiatsu massage2

TopCombinatie

Geniet van een diepe ontspanning door de combinatie van een Shiatsu massagestoel en het Brainlight systeem. Na deze Shiatsu massage voel jij je als herboren!

 

Introductie Shiatsu

De Shiatsu massage is meer dan een gewone massage. Shiatsu betekent letterlijk in het Japans vingerdruk. Shiatsu is een preventieve behandelmethode die bestaat uit het toepassen van druk op specifieke punten van het lichaam (tsubo's) die de neiging heeft stress en vermoeidheid op te slaan. Druk op deze punten  bevordert de vitaliteit, verlicht vermoeidheid en stimuleert het natuurlijke zelfhelende vermogen. Daarnaast geeft Shiatsu de warmte van een zorgzame aanraking.

 

Introductie Brainlight Therapie

Het Brainlight systeem is voorzien van een koptelefoon met LED bril en het stimuleert het lichaam om in bepaalde staat te komen. Door in diepe ontspanning bepaalde visuele en geluid prikkels aan de hersenen af te geven, zorgt het voor een betere overeenstemming van het  autonome zenuwstelsel. 

 

Bij regelmatig gebruik kunnen we de volgende resultaten vaststellen:

– Diepe ontspanning

– Stress vermindering en stress resistentie

– Meer energie en vitaliteit

– Toenemende creativiteit

 

– Een heldere geest en waakzaamheid

 

Shiatsu behandeling

De oorsprong van Shiatsu ligt in de traditionele Chinese geneeskunde.

De oude Chinezen ontwikkelden een systeem om te diagnosticeren en te behandelen op basis van bijna 700 punten op het lichaam die door de energiestroom via de meridianen met elkaar verbonden zijn. Boeddhistische monniken brachten deze kennis 

vervolgens naar Japan in de zesde eeuw. In de eeuwen daarna  incorporeerden de beoefenaars van de traditionele Japanse massage, deze kennis in hun techniek.

 

Rond 1920 introduceerde Japanner Tokujiro Namikoshi, Shiatsu als een therapeutisch systeem geïntegreerd met de kennis van moderne anatomie en fysiologie. De tsubo´s corresponderen met spieren, botten, bloedvaten, zenuwen, lymfevaten en endocriene klieren. Druktoepassing op deze punten stimuleert niet alleen de huid en verlicht spierstijfheid, maar reguleert eveneens het zenuwstelsel, bevordert de spijsvertering en stimuleert de bloed- en lymfecirculatie en activeert daarmee het natuurlijke herstellende vermogen van het lichaam.

 

 

Brainlight

Ons brein produceert hersengolven, die te beïnvloeden zijn met het Brainlight systeem en waarvan de werking wetenschappelijk is bewezen.

 

De ontspanningstechnologie van BrainLight zorgt voor meer balans en positiviteit in het leven. Van lichte ontspanning naar meditatie naar zelfs extreem bewustzijn en volledige concentratie. De gebruikers voelen zich na enkele minuten rustig en ontspannen, de ademhaling wordt langzamer en regelmatiger.

Eer ontstaan beelden in onze gedachten net als in een film, ook kunnen kleuren, vormen en patronen ontstaan aan de binnenkant van de ogen. Slechts 10 minuutjes in de Shiatsu massagestoel met licht- en geluidstherapie is voldoende om je helemaal als herboren te voelen.

 

Je lichaam ontspant en je gedachten worden stopgezet. Dit past perfect binnen de zoektocht naar een beter evenwicht tussen work-life. Je ervaart minder stress en pijn en je voelt een innerlijke rust en tevredenheid. Je bent sneller terug opgeladen en je kunt meer aan, waardoor je beter gewapend bent tegen ziekte, stress en burn-out. Het effect van de Brainlight therapie zorgt voor diepe ontspanning, hertellend vermogen en een betere concentratie. Na een sessie van 10 minuten neemt de concentratie met gemiddeld 42% en de ontspanning zelfs met 79% toe (wetenschappelijk onderzocht en bewezen)

 

Kortom: kom langs en laat jezelf verwennen met de Shiatsu massage!